При огромен успех премина кампанията “Дай “Pet”: Училищна надпревара”, която се проведе в община Горна Оряховица. Инициативата е на “Еко Партнърс България” АД и беше насочена към подобряване на разделното събиране на пластмасови опаковки от напитки с обем до 3 л в училищата в общината. Кампанията се реализира през месец март, като в нея се включиха 2178 ученици и техните родители, учители и целият персонал в 10 училища, които събраха и предадоха 2,3 тона отпадъци от пластмасови бутилки от напитки.

“Ще рециклираме всички разделно събрани отпадъци, намалявайки въздействието им върху околната среда. Радваме се, че можем да сме екопартньори и заедно да създадем по-устойчиво бъдеще за всички”, споделят от “Еко Партнърс България” АД.

На церемония в Общината бяха наградени и победителите в инициативата. Училището, което събра и предаде най-много пластмасови бутилки от напитки до 3 л – 581.2 кг, и печели приза “Най-много рециклирани отпадъци”, е ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица.

Победителят, който грабва приза “Най-активни ученици”, покривайки условието за най-голямо количество предадени пластмасови бутилки, изчислено на един ученик, възлизащо на 5.991752577 кг, отново е ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица. Всяка от двете награди е равностойността на 1000 лв.

Останалите участници са СУ “В. Грънчаров”, ОУ “Иван Вазов”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, ПТГ “В. Левски”, ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”, ПГХТ “Проф. д-р Асен Златаров”, ПГЖПТ “Н. Й. Вапцаров”, ОУ “Кл. Охридски” в Драганово и ОУ “Елин Пелин” в Първомайци.

Всяко училище, участвало в кампанията, което не печели награда от 1000 лв., получи ваучер за пазаруване от онлайн магазин на стойност 300 лв. и грамота.

Източник: dnesbg.com